PRODUKCIJA

DELIRIUM FILMS osnovana 2003. godine u Beogradu, od strane reditelja i scenariste, Srđana Dragojevića, i producenta Biljane Prvanović.
Delirium Films u svojoj produkciji i ko-produkciji ima 11 dugometražnih filmova (najnoviji "Nebesa"), 2 TV serije (najnovija "Kljun"), 1 TV film, niz kratkih filmova, TV reklama i mediijskih kampanja.

srdjandragojevic

SRĐAN DRAGOJEVIĆ / Reditelj i scenarista

Rođen je 1963. u Beogradu. Diplomirao je Kliničku psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, i Filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Autor je 8 dugometražnih igranih filmova, i 8 knjiga za decu i odrasle. Njegov film "Lepa sela lepo gore" jedan je među 1000 najboljih filmova svih vremena u Halliwell enciklopediji filmova, a prema Sight&Sound kritikama - među 30 najboljih ratnih filmova u istoriji. Film "Parada" je postigao ogroman uspeh na bioskopskim blagajnama širom Evrope 2012. godine nakon osvojene 3 nagrade na Berlinskom festivalu. Njegov najnoviji projekat je film "Nebesa" koji je imao svetsku premijeru na filmskom festivalu u Lokarnu 2021. godine.

biljanaprvanovic

BILJANA PRVANOVIĆ / Producent

Biljana Prvanović, jedan od najuspešnijih producenata na ovim prostorima. Stekla je iskustvo u produkcijskom radu na najrazličitijim projektima, od igranih filmova, TV programa, dokumentarnih filmova, do međunarodnih koprodukcijskih igranih filmova. U Srbiji je radila kao producent, izvršni producent, glavni organizator, kako na filmu tako i na Televizijskim serijama. Dobila je sredstva za filmove na konkursima Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog Centra Srbije, EUROIMAGES-a, mnogih opština i fondacija. Filmovi na kojima je radila su među najnagrađivanijim kod nas, dobitnici su prestižnih međunarodnih nagrada I priznaja. Sarađivala je sa najeminentijim domaćim rediteljima kao što su Srđan Dragojević, Emir Kusturica, Goran Paskaljević, Srđan Điđa Karanović, Boro Drašković, Predrag Gaga Antonijević, Darko Bajić, Radivoje Andrić itd.

X

logo